Новини от област Стара Загора и България

Община Стара Загора и АПИ ще изградят кръгово на разклона за квартал Зора

Община Стара Загора и АПИ ще изградят  кръгово  на разклона за квартал Зора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Община Стара Загора ще направи проект и ще изгради временно кръгово движение на разклона за кв. “Зора” в срок от 1 месец. АПИ заедно с община Стара Загора ще изградят постоянно кръгово движение на същото място в срок до есента на 2024 г. За това са се разбрали на среща в Стара Загора кметът Живко Торов и заместник-министърът на МРРБ Ивайло Стайков.

Това съобщи в страницата си във фейсбук кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Срещата беше изключително ползотворна, казва в поста си градоначалникът.
Той допълва, че общината ще започне работа по актуализация на проекта за разширение на южната връзка на Стара Загора с магистрала “Тракия” и след средата на 2024 г. ще стартира изпълнението на строителните дейности.

„Благодаря за отношението от страна на МРРБ и лично на заместник-министър Ивайло Стайков за поетите ангажименти. Благодаря и на старозагорци, които през последните дни показаха гражданската си позиция“, казва Живко Тодоров.
Напомняме, че кметът на Стара Загора се срещна лично с протестиращите граждани след смъртта на моториста Димитър Димитров, който загина на разклона за кв. Зора, блъснат от лек автомобил.
На срещата с гражданите Тодоров пое ангажимента да направи всичко възможно, за да се изгради кръгово движение на мястото на катастрофата.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество