Новини от област Стара Загора и България

Кметът Тодоров пред протестиращите: Ще настоявам да се изгради кръгово на мястото на инцидента

Кметът Тодоров пред протестиращите:  Ще настоявам да се изгради кръгово на мястото на инцидента
Divident.€U Divident.€U

Ще настоявам да се изгради кръгово движение на мястото на инцидента със загиналия моторист. Това каза пред протестиращите тази сутрин кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той показа документи, че през 2019 година е внесено предложение към Агенция "Пътна инфраструктура" за изграждане на такова, но от тогава няма решение от тях. Тодоров определи кръстовището като опасно, но подчерта, че пътят е държавна собственост.

И тази сутрин старозагорци се събраха на протест в памет на загиналия Димитър Димитров. Те настояват за спешни промени в пътната организация на мястото на инцидента - отбивката за старозагорския квартал "Зора", а от 7:00 часа пътят от детелината на околовръстното на областния град до мястото на инцидента е блокиран в двете посоки.

"Анализът на данните, които сме събрали до момента, показва че и двамата водачи са в нарушение", обясни директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов. Той апелира за толерантност от страна на шофьорите както на автомобили, така и на мотоциклети. Христов допълни, че кръстовището не е квалифицирано като високорисково с концентрация на пътнотранспортни произшествия. На мястото има регистрирани две по-тежки катастрофи за последните пет години, допълни той.
Мотористът Димитър Димитров загина вчера сутринта при катастрофа на разклона за старозагорския квартал „Зора“ по главния път между Стара Загора и Нова Загора. На мястото на инцидента снощи се събраха стотици мотористи, близки и приятели на Димитров.
Повече подробности вижте в репортажа на Divident.EU :

Граждани блокираха кръстовището с убития мотоциклетист в Стара Загораhttps://divident.eu/8228/grazhdani-blokiraha-krustovisheto-s-ubitiya-motocikletist-v-stara-zagora-video/

Коментари към новината

Още новини от Общество