Новини от област Стара Загора и България

Граждани блокираха кръстовището с убития мотоциклетист в Стара Загора (ВИДЕО)

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Мотоциклетисти, шофьори и граждани на Стара Загора се събраха тази вечер на протест на кръстовището за квартал „Зора“, заради поредната жертва на войната по пътищата в България – 34-годишния моторист Димитър Димитров, професионален шофьор, баща на момиченце, което следващата седмица трябва да навърши 1 годинка. Димитър обаче загина тази сутрин в нелепа катастрофа с изскочил от насрещното движение автомобил.

Инцидентът е станал около 8 часа сутринта. Все още няма съобщение за случая от органите на реда. По неофициална информация Димитър Димитров кара мотоциклета си в посока от Стара Загора към Метро. В същото време водач на мерцедес зарежда на бензиностанцията до кръстовището, след което прави непозволен обратен завой, преминавайки 50-тина метра в насрещното движение, за да се върне през кръстовището към кв. „Зора“. Така засича мотоциклетиста, който се удря в автомобила и умира на място.

Димитър Димитров дълги години е работил като професионален шофьор на камион. Пътувал е в много страни от Европа и е бил за пример в работата си, разказа неговият работодател Пламен Петков, който е един от организаторите на протеста. Преди около година - две решил да се установи окончателно в родината си, купил си къща в село близо до Стара Загора, родило му се момиченце.

На призива за протест тази вечер се отзоваха много приятели на загиналия млад мъж и хора, притеснени от поредния смъртен случай при пътно-транспортно произшествие, които не сдържаха емоциите си. Те поискаха отговор на въпроса защо на това място не е изградено кръгово движение, след като от години има готов проект.

На мястото на протеста беше и общинският съветник Янко Янков, който обясни, че пътят на това място е държавен, а не общински. Според него решението за изграждане на кръгово движение зависи от Областно пътно управление в Стара Загора. Протестиращите поискаха среща с началника на Областно пътно управление и се заканиха да не спрат с протестите, докато не видят багер да копае на това място за изграждане на кръгово движение.

Протестиращите покриха с цветя и свещи напукания асфалт, на мястото, където е станала катастрофата.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред