Новини от област Стара Загора и България

Отново протестират на 3 юли заради лошия път Гълъбово - Мъдрец

7335 27/06/2023 11:23 Строителство Пътища
Отново протестират на 3 юли заради лошия път Гълъбово - Мъдрец
Divident.€U Divident.€U

С протест заради лошия път Гълъбово - Мъдрец ще бъде затворено кръстовището до ТЕЦ "Брикел" с начало 6:00 часа, 3 юли 2023 г. за неопределено време. Това съобщават от Инициативния комитет.
Пътят ще бъде блокиран още преди разклона за село Обручище - в Гълъбово, с искане пътят ( III-5504 ) да бъде ремонтиран. Това беше обещано от няколко правителства, но резултат няма до момента, казват организаторите на протеста.

Пътят не е ремонтиран основно от 40 години и е изключително опасен, а се ползва от едни от най-големите предприятия в България - ТЕЦ "КонтурГлобал Марица изток 3", Рудник 3 на "Мини Марица - изток", завод за гипсокартон "Кнауф" и "Енергоремонт" .
При последния протест, в средата на март, тогавашният министър Гроздан Караджов обеща писмено, че ремонтът на пътя ще започне до края на март. Това обаче не се случи, въпреки проведената процедура от АПИ.

До този момент в Община Гълъбово не са постъпвали документи за издаване на строително разрешение, макар че беше обявена фирмата, спечелила търга за ремонта на пътя.
От инициативния комитет призовават всички хора за подкрепа, най-вече, пътуващите по този път, както и жителите от града и селата на цялата община Гълъбово, да излязат на протеста заради лошото състояние на третокласния път.

Коментари към новината

Още новини от Строителство