Новини от област Стара Загора и България

„Скорпиънс“ и „Юръп“ идват за Midalidare Rock 2023 в чирпанското село Могилово

5775 26/06/2023 22:58 Култура Сцени
Скорпиънс  и  Юръп  идват за   Midalidare Rock 2023 в чирпанското село Могилово
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Организаторите очакват около 15 000 посетители на рок феста

Scorpions са първата група, която се включва в третото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley. Фестивалът в долината на виното ще се проведе от 30 юни до 2 юли.
Scorpions са рок групата номер 1 в Германия и една от най-важните рок банди в целия свят. Продали са над 120 милиона копия от албумите си, правили са над 5000 концерта и са създатели на вечната класика Wind Of Change, доминирала музикалните класации в целия свят, както и на хитове като Rock You Like A Hurricane, Still Loving You, Send Me An Angel и др. Носители са на множество награди и имат звезда на Hollywood Rock Walk of Fame.

Рок ветераните от "Юръп" също участват в програмата на Midalidare Rock 2023. Шведските рок ветерани "Юръп" ще закрият втората вечер (1 юли).
"Юръп" включиха България в обиколката си по случай 40-годишнината от излизането на дебютния им албум, който носи името на групата. Разбира се, Джоуи Темпест и компания ще изпълнят и останалите си хитове, сред които The Final Countdown, Rock the Night, Carrie, Cherokee, Prisoners in Paradise и др.

Още много други известни изпълнители ще се включат в рок феста в Могилово. Цялата програма може да проследите на сайта на фестивала.

Тази година организаторите очакват най-малко 15 000 посетители на рок феста в Могилово. Вече са заети всички хотели в Стара Загора и в съседните общини.

Освен концерти на прочути групи организаторите са подготвили в трите фестивални дни и богата програма от съпътстващи прояви- винени турове „България и българските вина-съкровищница за местни сортове“, „Вината с мехурчетата-летният хит“ и „Сомелиер за един ден“, както и изненади за най-малките посетители.

За втора поредна година доц. д-р Христо Спасов от УХТ Пловдив и Юлия Костадинова и Емил Коралов ще водят през деня интересни и обогатяващи класове по някои актуални или вечни винени теми, придружени с дегустации на страхотни вина. За любознателните към виното рок фенове това е един наистина полезен и занимателен начин да прекарат част от времето до старта на сценичните изпълнения.

Ето и винените теми в програмата:
България и българските вина – съкровищница за местни сортове
Лектор: Емил Коралов, винен експерт, DiVino


30 юни – 13:30 часа
30 юни – 16:30 часа
1 юли – 15:00 часа

Вината с мехурчета – летният хит
Лектор: Юлия Костадинова, винен експерт и сомелиер, DiVino

30 юни – 15:00 часа
1 юли – 18:00 часа
2 юли – 18:00 часа

Сомелиер за един ден
Лектор: Юлия Костадинова, винен експерт и сомелиер, DiVino


30 юни – 18:00 часа
2 юли – 15:00 часа

Виното – реалности и страсти
Лектор: доц. д-р Христо Спасов, ръководител на катедра Технология на виното и пивото в УХТ, Пловдив


1 юли – 16:30 часа
2 юли – 13:30 часа

Розовите вина – разнообразие и стилове
Лектор: доц. д-р Христо Спасов, ръководител на катедра Технология на виното и пивото в УХТ, Пловдив

1 юли – 13:30 часа
2 юли – 16:30 часа

Коментари към новината

Още новини от Култура