Новини от област Стара Загора и България

Обединена школа по изкуствата "Илия Аврамов" отбеляза края на учебната година

Обединена школа по изкуствата Илия Аврамов отбеляза края на учебната година
Divident.€U Divident.€U

В първия летен ден – 22 юни, в Градската градина в Нова Загора зазвучаха прекрасни изпълнения на даровитите деца на града. По повод закриването на учебната година ОШИ „Илия Аврамов“ организира традиционния си концерт, който сподели с новозагорци. Музика на открито, в изпълнение на възпитаници на школата, привлече малки и големи.

Началото беше поставено с българска народна музика в изпълнение на ФФ „Аглея“ с художествен ръководител Пламена Господинова, след което директорът на Школата Андония Спасова се обърна с приветствени думи: „Искам да поздравя всички приятели, родители, колеги, и ученици със завършване на учебната година в ОШИ „Илия Аврамов“ към НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ . Тази година в нея се обучаваха над 110 деца, разпределени в индивидуални и групови класове. Всички те се трудиха, музицираха, творяха, търсеха своето изкуство, а то не се открива лесно. Пътят е труден, изпълнен с много предизвикателства, изпитания, колебания, но когато има амбиции и воля, резултатът, рано или не толкова, е налице… Наши ученици и тази година, както всяка една, се изявяват на сцените не само в нашия град, но и извън него. Навсякъде с призове места, навред – аплодирани. Благодаря им, благодаря и на техните преподаватели за търпението и за техния професионализъм. Благодаря и на вас, родители, че ни се доверихте, че бяхте до нас във всеки един момент, че отстоявахте заедно с нас.“

По повод завършване на учебната година на Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов“, беше получен поздравителен адрес и букет цветя от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, в който тя се обръща към всички преподаватели и възпитаници с думите:
„Приветствам целия екип за всеотдайността и професионализма, които отдавате в работата си! Във Вашите ръце израстват таланти и млади хора, които ценят културата и духовността! За това говорят множеството престижни отличия и най-вече чувствителните и красиви даровити деца.
На Вас, скъпи момичета и момчета, пожелавам едно безгрижно и усмихнато лято – заслужена почивка, през която да продължите да творите на воля!“

Андония Спасова поздрави лично учениците, които завършват пълния курс на обучение. Всеки от тях получи грамота. След кратката официална част талантите от класовете - „Народно пеене“, „Поп пеене“, „Китара“, „Пиано“ и „Ударни инструменти“ потопиха присъстващите в прекрасния свят на музикалното изкуство.

В края на музикалната програма възпитаниците получиха от своите преподаватели свидетелства за завършен курс на обучение през учебната 2022/2023 година и се отправиха към дългоочакваното лято, носещо със себе си много емоции, игри и незабравими приятелства.

Коментари към новината

Още новини от Образование