Новини от област Стара Загора и България

„Стандард Профил България“ отваря врати за семействата на служителите си на 24 юни

3606 22/06/2023 10:16 Икономика Бизнес
Стандард Профил България  отваря врати за семействата на служителите си на 24 юни
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Робот, който носи предмети и изпълнява команди, е само една от многобройните изненади в съботния ден

Едно от най-големите и модерни предприятия в автомобилната индустрия у нас „Стандард Профил България“ ЕАД ще отвори врати и ще посрещне семействата на своите работници и служители на 24 юни от 11:00 до 15:00 часа.

За целта от мениджмънта на завода са подготвили пъстра програма, която ще събуди интереса , както на възрастните, така и на най-малките посетители.

Очаква ги празничен обяд в приятелска обстановка, както и посещения на работните места. Ще бъдат сформирани групи, които ще имат възможност да се уверят на място в цеховете, че работният процес протича в чиста, модерна среда, при това с автоматизирано производство.

Робот, който носи предмети и изпълнява команди, е само една от многобройните изненади в съботния ден.

Предприятието на „Стандард Профил“ в Стара Загора е най-иновативното в групата, в която влизат общо 11 предприятия в 7 страни – Турция, Испания, Мароко, Мексико, Китай, Южна Африка и България.

Инвестициите в роботи в „Стандард Профил България“ са около 3 млн. лева. Предприятието в Стара Загора вече разполага с 15 - 20 робота, което дава възможност за съвременно, модерно, прецизно производство на каучукови уплътения за автомобили. В „Стандард Профил България“ работят 760 души.

"Желанието ни е чрез този ден на отворени врати да покажем възможностите на нашия завод, както и факта, че производството при нас става в чиста, модерна и здравословна среда", каза за Divident.EU изпълнителният директор на „Стандард Профил България“ Петър Ангелов.

Предприятието в Стара Загора произвежда каучукови уплътнения за групата на "Стелантис", в която влизат марките "Пежо", "Фиат", "Ситроен" и "Опел". Друг основен клиент е "Фолксваген груп", част от него е "Шкода". "Стандард Профил България" изработва части и за "Тесла", "Форд" и "Дачия", както и за електромобилите на "Фиат" и "Тесла". От тази година предприятието в Стара Загора работи по новия проект на „Стелантис“ – микробус „Опел Мовано“.

Предприятията от автомобилната индустрия все още се възстановяват от удара на кризата, предизвикана от ковид пандемията и войната в Украйна. „Стандард профил България“ очаква в края на тази година да достигне добрите си резултати от силната 2019 г. Тогава компанията в Стара Загора успя да стартира 5 нови проекта, което беше рекорд в историята и.

Плановете на ръководството на „Стандард Профил“ включват разширение на завода в Стара Загора чрез изграждане на напълно ново производствено помещение.

Коментари към новината

Още новини от Икономика