Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Прибраха избягалия леопард в клетката му без инциденти

Прибраха избягалия леопард в клетката му без инциденти
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Леопардът Данте, който избяга тази сутрин от клетката си в старозагорския зоопарк, е бил упоен и прибран обратно на безопасно място. Това съобщи пред журналисти директорът на зоопарка Ивелина Илиева.

Бягството на леопарда, кръстен на автора на поемата "Ад", за щастие приключи без последствия за посетителите на зоопарка, които са били евакуирани за по-малко от 15 минути, след като станало ясно, че животното не е в клетката си.

Причината за изпускането му е небрежност от страна на служител на зоопарка, който е трябвало да нахрани животните, но не е затворил вратата след себе си. От община Стара Загора излязоха по този повод с официална позиция, в която се казва, че на служителя ще бъде наложено административно наказание.

Леопардът Данте всъщност се оказа черна пума, която също спада към семейството на леопардите. Според директора на зоопарка животното прец цялото време се е въртяло около клетката си и не се е отдалечавало особено от местообитанието си. То е било упоено от ветеринарния лекар на зоопарка, който го е направил по най-щадящ начин, така че животното да не пострада по никакъв начин.

Коментари към новината

Още новини от Общество