Новини от област Стара Загора и България

Дълбок изкоп пред пожарната в Стара Загора разтревожи граждани

Дълбок изкоп пред пожарната в Стара Загора разтревожи граждани
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Граждани сигнализираха в редакцията на Divident.EU, че пред гаража на противопожарната служба в Стара Загора багери копаят надълбоко. Наш репортер установи, че действително цялата площадка пред сградата на Районната служба за противопожарна безопасност и безопасност на населението е изгребана на повече от метър дълбочина.

Подалите сигнала бяха притеснени, че ако стане някъде пожар, колите на противопожарната служба няма да могат да излязат.

От противопожарната служба ни увериха, че няма нищо притеснително. Изкопът е част от ремонта по благоустрояването на ул. "Св.Княз Борис" в отсечката между пощата и пожарната след продължителните разкопки по ВиК ремонта. Всички автомобили на пожарната ни команда са разположени на подходящи места и са в бойна готовност да се отзоват, ако някъде възникне инцидент.

Изкопът се прави толкова дълбок, за да се изгради добра основа за тежките противопожарни автомобили, нивото на площадката ще се изравни с улицата и ще даде още по-добри възможности за бърза реакция на автомобилите при възникване на пожар.

Отсечката между пощата и пожарната вече е асфалтирана и е проходима, както за пешеходци, така и за автомобили. Поставени са и нови, цветни тротоарни плочки, засадени са декоративни дървета в обособени за целта гнезда.

Все още пожароопасният сезон не е настъпил, но старозагорските огнеборци се готвят и за него.

Коментари към новината

Още новини от Общество