Новини от област Стара Загора и България

Кметът Живко Тодоров пожела успешен втори мандат на ректора на ТрУ проф. Добри Ярков

Кметът Живко Тодоров пожела успешен втори мандат на ректора на ТрУ проф. Добри Ярков
Divident.€U Divident.€U

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров гостува днес на ректора на Тракийския университет проф. Добри Ярков, за да поднесе своите поздравления за началото на втория му ректорски мандат.

Живко Тодоров изрази своето задоволство, че проф. Ярков отново ще бъде начело на Тракийски университет. Според кмета на старозагорската община именно благодарение на лидерските качества на настоящия ректор и усилената работа на неговия екип, в момента Тракийски университет едно от най-авторитетните български висши учебни заведения и представя достойно Стара Загора не само в страната, но и по-света.

„Тракийски университет има невероятен шанс да се намира на територията на Община Стара Загора! Нашите две институции работят много добре, в синхрон и колаборация и вървим заедно напред. “ – заяви проф. Ярков по време на срещата и допълни: „Това, към което заедно се стремим, е да задържим младите хора в града и региона, тук да останат да живеят, да учат, да създадат семейства, да се реализират професионално и да работят за благото на България. Защото те са хората, които ще изграждат бъдещето и ще пишат историята нашата страна в следващите десетилетия. Нещо повече – с Община Стара Загора работим в пълен синхрон и сме готови заедно да подпомогнем икономическата трансформация на региона и преминаването му към нисковъглеродна икономика.“

В рамките на визитата старозагорският градоначалник имаше възможност да разгледа и новоизградения Академичен информационен център, в който се помещава централната университетска библиотека. Живко Тодоров бе изключително впечатлен от просторните и модерно оборудвани читални, пространствата за срещи и конференции. В края на срещата проф. Ярков подари на госта за спомен книгата „Началото“ с автор проф. Димитър Динев, която разказва за историята на висшето образование в Стара Загора и построяването на корпусите на Тракийския университет.

Коментари към новината

Още новини от Образование