Новини от област Стара Загора и България

Heineken отбелязва 150–годишния си юбилей по нетрадиционен начин

733 13/06/2023 14:15 Икономика Бизнес
Heineken отбелязва 150–годишния си юбилей по нетрадиционен начин
Divident.€U Divident.€U

Компанията има 85,000 служители в над 70 държави

Heineken®, една от най-известните марки бира в света, днес отбелязва своята 150-а годишнина по нетрадиционен начин – с различните варианти, по които марката е била наричана, изписвана или сервирана през годините. Всичко това цели да покаже, че създаването на истинските моменти за добре прекарано време заедно на по бира, са най-важните.

Една от най-известните фрази на Фреди Хайнекен (Freddy Heineken) е „Аз не продавам бира, а чувството за „gezelligheid“. Тези думи са по-актуални и валидни от всякога. “Gezelligheid”, в превод от нидерландски, е онова чувство за добре прекарано време, което е залегнало дълбоко в ценностите на марката Heineken® през последните 150 години. За да отбележи своя юбилей, в кампаниите си по повода, Heineken® поставя фокус именно върху добре прекараното време.

Разбирането за добре прекарано време се е променило през 150-те години от съществуването на марката Heineken® и ще продължи да се променя, но пък важността от това да има такива моменти в живота на хората, няма да се промени. Припознавайки това и като част от юбилейната си кампания, Heineken® направи проучване, заедно с представители от научните среди, за да разбере по-добре съставките, които са необходими, за да се достави това усещане за „добре прекарано време“ на хората в днешно време; изненадващо е, че тази човешка потребност не е достатъчно проучена.


Отбелязвайки повратна точка в историята на марката, Heineken® реши да развие начина, по който измерва успеха си – фокусирайки се не само върху обема бира, който продава, но и върху добрите моменти, които доставя на своите клиенти в над 190 държави.

За да направи това, Heineken® си партнира със специалиста в областта на поведенческите науки Д-р Крис Брауер, Голдсмит, Лондонски университет, за да създаде „Индекс за добре прекарано време“, нов модел за измерване силата на марката, който ще оцени приноса й към създаване на перфектни условия за добре прекарано време. В нашето съвремие съществуват 5 основни условия, които помагат на моментите за добре прекарано време: изживяването на моменти с настроение, качествено социализиране, чувство за приобщаване и нови преживявания, чувство за принадлежност, добре балансиран начин на живот. С този Индекс, Heineken® остава верен на своята визия и става първият бирен бранд, който официално приема моментите за „добре прекарано време“ да станат част от годишното измерване на представянето на марката наред с продажбите и другите приети метрики.

HEINEKEN е най-международната пивоварна компания в света. Тя е водеща в разработването и маркетинга на премиум бирени и сайдер марки. Водена от марката Heineken®, компанията има впечатляващо портфолио от над 250 международни, регионални, локални и специални марки бира и сайдер. HEINEKEN има добре балансиран географски обхват с лидерски позиции както на развитите, така и на развиващите се пазари. Отдадена на иновациите, дългосрочните инвестиции в марките, контрол над продажбите и управлението на разходите чрез „Brewing a Better World“ („Създаваме по-добър свят“), устойчивото развитие е вградено в бизнеса на компанията и добавя стойност за всички заинтересовани страни.

В HEIENEKEN работят над 85,000 служители в над 70 държави.

Акциите на Heineken N.V. и Heineken Holding N.V. се търгуват на Euronext в Амстердам. Цените за обикновените акции могат да бъдат намерени в Bloomberg със символите HEIA NA и HEIO NA, и в Reuters като HEIN.AS и HEIO.AS. HEINEKEN има две спонсорирани на първо ниво програми на American Depositary Receipt (ADR): Heineken N.V. (OTCQX: HEINY) и Heineken Holding N.V. (OTCQX: HKHHY). Информация е налична на сайта на HEINEKEN: www.theHEINEKENcompany.com и можете да ни следвате чрез @HEINEKENCorp.

HEINEKEN в България е представена от ЗАГОРКА АД.

Пивоварната на ЗАГОРКА АД има над 120-годишна история, датираща от създаването на първо пивоварно дружество в Стара Загора. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на колоната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения, които дават възможност за отговорен избор на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика