Новини от област Стара Загора и България

Остават броени дни до Международния фестивал на лавандулата в Чирпан

3635 09/06/2023 13:53 Култура Сцени
Остават броени дни до Международния фестивал на лавандулата в Чирпан
Divident.€U Divident.€U

Международният фестивал на лавандулата в Чирпан започва през следващата седмица. Той ще се проведе на 16, 17 и 18 юни. Организагторите му в лицето на Община Чирпан и тази година са подготвили богата празнична програма.
Още от 13 юни, вторник започва Международния пленер по живопис в Чирпан „Лавандулово вдъхновение“. На 16 юни ще бъде открита изложба с картини от пленера в Художествена галерия „Никола Манев“ от 17 часа.
Тази година най-добрите рецепти с лавандула на любителите – кулинари ще бъдат наградени от комплекс „Мидалидаре“ в село Могилово.

На 16 юни, петък от 7 часа празникът ще започне с „Йога в лавандулата“ . И тази година в Чирпан ще бъде представен лавандулов базар на занаятите, фермерите и изкуствата.
Важна част от празничната програма е фотографската изложба „Магията на чирпанската земя” - клуб по фотография към НЧ „Димитър Данаилов – 2013”
Празничното шествие е на 16 юни от 19 часа, а официалното откриване – от 19, 30 часа.

Първият ден от празничната програма ще завърши с - „Куин - Шоуто продължава” - концерт на симфоничен оркестър и хор на Старозагорската опера по музика на Куин.
Много изненади очакват посетителите на фестивала във втория ден 17 юни в с.Средно градище.

В този ден са предвидени винени дегустации, посещения на винарни и дестилерии, както и фолклорен концерт.
В 19 часа на площад „Съединение“ в Чирпан започва концертната програма „Звездите на България“ с участието на Пламен Бонев (Де Ла Бона), Рафи и Любо Киров, както и Lavender Summer Party: DJ Tarkan, DJ Danny Slim.
Посетителите на празника ще могат да се насадят на представянето на книгата на Георги Тошев „Наум Шопов. Бележки от един живот“ в Къща музей „Пейо Яворов”, гр. Чирпан.
Третият празничен ден ще завърши с концерт на Глория.

Вижте цялата програма на страницата на фестивала:

Програма на Международния фестивал на лавандулата

Коментари към новината

Още новини от Култура