Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Татяна Димитрова отново е началник на Регионалното управление на образованието

Татяна Димитрова отново е началник на Регионалното управление на образованието
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Бившият началник на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова е възстановена на работа с решение на ВАС. Решението е излязло на 1 юни, съобщи за Divident.EU Димитрова.
„След освобождаването ми на 3 май миналата година заведох дело. На първа инстанция то то беше гледано в Административен съд - Стара Загора. Решението излезе през октомври 2022 г. и беше в моя полза. От Министерство на образованието обжалваха решението на Административен съд – Стара Загора. ВАС със свое решение от 1 юни отмени заповедта на министъра на образованието, с която ми е прекратено служебното правоотношение. Считано от днес съм възстановена на работа“, обясни Татяна Димитрова.

Напомняме, че тя бе уволнена дисциплинарно по чл. 89 от Закона за държавния служител.
Татяна Димитрова е директор на РУО от 2011 г. През 2014 г тя беше уволнена, а през 2015 г. - отново възстановена на работа. Това е второто и възстановяване на длъжността след уволнение.
„Чувствам се удовлетворена от възстановяването ми на длъжността началник на РУО. Когато човек е с чиста съвест и дава всичко от себе си, не може да не изпитва удовлетворение. Затова изразих желанието си да се върна на работа“, коментира тя.

Коментари към новината

Още новини от Образование