Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Випуск съученици се събра отново 40 години след завършване на гимназия

Випуск съученици се събра отново 40 години след завършване на гимназия
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Един неразделен випуск се събра отново, за да отпразнува 40 години от завършването на гимназия „Иван Вазов“. Цели четири десетилетия след последния училищен звънец отново заедно празнуваха  съучениците от Випуск 1983 на някогашното ЕСПУ „Иван Вазов“ – днес СУ „Иван Вазов“.

Празникът протече в залата на култовия през онези години ресторант „Верея“ и събра близо 80 съученици от петте класа на гимназиалния випуск.

Събирането имаше и силно „международно присъствие“ – специално за събитието в родната Стара Загора си дойдоха съученици от чужбина – Франция, Великобритания и Гърция. Христо Колев си дойде от далечна Марсилия, Пепа Начева се завърна от Великобритания, Мима Николова пропътува разстоянието до Стара Загора от Атина, а Магдалена Папаниколау си дойде от Самотраки.

Пристигнаха и съученици от далечни и близки градове в България Зарина Маркова пристигна от Благоевград, съучениците й Константин Козелов и Галина Бояджиева си дойдоха от София, Емилия Петларева пристигна от Пловдив, а Георги Паунов пристигна чак от Варна.

С една единствена цел – да видят отново някогашните приятелски усмивки, да си спомнят лудите училищни годиниМанифестация на випуска на 24 май през 80-те и да се убедят с очите си че, все още е така… Все още един неразделен клас с общи тревоги и мечти, чертае своя път и всички вярват до един, че е щедро без предел времето пред тях…

Водещ на вечерта беше 18-годишният възпитаник на Музикалното училище в Стара Загора Пресиян Кисьов, който се оказа почитател на музиката от края на миналия век и през цялата вечер пускаше любимите парчета на празнуващите, а някои от тях изпя и изсвири собственоръчно на китара. „Пресиян е точно на толкова години, на колкото бяхме ние, когато завършвахме своята гимназия. Участието му в нашия празник хвърля мост през времето с 40-те години, които ни делят от нашите 18 и прави този празник още по-красив“, отбеляза пред съучениците си организаторът на събитието Стоян Стратиев.

Празникът продължи с много песни, танци, смях и светли спомени за преживените години в ЕСПУ „Иван Вазов“, за да завърши с вечната песен „Клетва“ и обещанието, че тези срещи няма да спрат, а след 5 години задружният випуск отново ще се събере в навечерието на 24 май – празникът на всички, които са закърмени с любов към училището.

Коментари към новината

Още новини от Образование