Новини от област Стара Загора и България

Тракийският университет спечели колективната награда "Стара Загора" за наука и образование

Тракийският университет спечели колективната награда Стара Загора за наука и образование
Divident.€U Divident.€U

С колективна награда "Стара Загора" в направление "Наука и образование" за "висококачествено висше образование и изследователска дейност и за значим принос за устойчивото екологично и икономическо развитие на региона" бе удостоен Тракийският университет.

Отличието връчи г-жа Надежда Чакърова, зам.-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности.

"Считам това отличие като една изключително висока оценка на Община Стара Загора и на обществеността на нашия град за всичко, което прави Тракийски университет за общността, за
града и за общината като цяло. Защото нашият университет е средище на науката, средище на образованието, което отваря вратите към иновацията и просперитета, към онова успешно
бъдеще, към което всички ние се стремим." – каза доц. Емил Славов, зам.-ректор на Тракийски университет при приемането на отличието.

"Тракийски университет има бъдеще в този град и в този регион не само защото той вече има два факултета на повече от 100 години и има богата история в почти всички сфери на образованието, но и защото той е онова учебно заведение, в което могат да си дадат среща всички талантливи млади хора, които видяхме тук днес. За да бъде нашият град все по-проспериращ, за да останат в родната Стара Загора младите хора!"

Коментари към новината

Още новини от Образование