Новини от област Стара Загора и България

За 2022 г.

Близо 1,5 млн. лева са постъпили от продажбата на общински жилища в Стара Загора

Близо 1,5 млн. лева са постъпили от продажбата на общински жилища в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Общински жилища на стойност 1 млн. 480 хил. лв. са били продадени през 2022 г. в Стара Загора. Това стана ясно от днешната сесия на Общинския съвет, на която местният парламент гласува продажбата на 3 общински жилища – едно в кв. Три чучура север, другото в кв. Самара 3 и третото – в кв. Три чучура - юг.

По време на обсъждането на точката от дневния ред общинският съветник от ДПС Юсни Ибрям зададе въпроса колко общински жилища са продадени до този момент, за какво се използват средствата и няма ли опасност след толкова поредни продажби да се появи недостиг на жилища в Стара Загора. Ясно е, че този жилищен фонд се използва предимно от социално слаби граждани.

Галина Господинова подчерта, че групата на БСП подготвя предложение във връзка с управлението на общинските жилища в Стара Загора, което скоро ще входира в местния парламент.
Част от общинските съветници поискаха да има отчетност за продажбите и постъпилите средства във фонда при всяко гласуване на подобна точка в местния парламент.

„Възраждане“ е против продажбата на общински жилища, още повече че до момента не се знае за какво ще бъдат разходвани средствата, стана ясно от изказването на Ива Ангелкова.
Според общинския съветник от ГЕРБ Стефан Духтев до момента няма неудовлетворени чакащи за общински жилища в Стара Загора.
Според него постъпилите средства от продажбите се използват за поддръжка, за обновяване на жилищния фонд и други имоти на общината.

Коментари към новината

Още новини от Общество