Новини от област Стара Загора и България

PIAZZA MORETTI се завръща в сърцето на София, за да зарадва софиянци и гостите на града

2080 10/05/2023 09:52 Общество България
PIAZZA MORETTI се завръща в сърцето на София,  за да зарадва софиянци и гостите на града
Divident.€U Divident.€U

В периода 12-14 май, Birra Moretti ще преобрази площад Славейков във фестивал на автентичния италиански дух

 От 12 до 14 май площад Славейков, гр. София, отново ще се преобрази в Piazza Moretti. Сърцето на София ще затупти с разнообразие от мероприятия, които имат за цел да пренесат столичани и гостите на града в Италия и да им дадат възможност да се насладят на автентичния й дух. Виновник за това тридневното пиршество на сетивата и потапяне в културата на dolce vita е любимата, вече не само на италианците - Birra Moretti.

Piazza Moretti ще бъде отворена в петък, 12 май, от 17 часа. Любителите на бирата и италианския начин на живот ще могат да се насладят на разнообразие от активности, с които ще се докоснат до Италия и италианския начин на живот. Birra Moretti изпраща своята покана за приятно прекарване заедно, защото в сърцето на италианския начин на живот се крие неписаното правило, че насладата от добрата бира винаги е с добра храна и в добра компания.

Piazza Moretti ще се превърне в истински фестивал на италианската култура, като предложи на посетителите най-доброто от света на кухнята, музиката, забавленията и пивото. След официалното откриване на 12 май, гостите ще имат удоволствието да се пренесат в Италия с храна, приготвена от италиански шеф-готвачи, неустоим gelato, забавни игри и италианска музика на живо. Начало на тридневния фестивал ще положи Лео Бианки, който ще забърка пред посетителите на Piazza Moretti автентични италиански вкуснотии. Гостите ще могат да опитат също така, различни ястия от Италия като римска и неаполитанска пица, лазаня, паста, ньоки и много други. Всичко това ще се случи в една приятелска атмосфера, споделена с Birra Moretti.

За Birra Moretti Birra Moretti влиза на българския пазар като част от богатото портфолио на ЗАГОРКА, част от корпорация HEINEKEN. Автентичната италианска бира, която е и най-продаваната бира в Италия, заема специално място в глобалното портфолио на компанията за страни като Великобритания, Ирландия, Нидерлания, Румъния, САЩ, Канада и Япония, където се налага като една от популярните премиум бири. През 2006 г. става единственият италиански бранд, който е награден едновременно със златен и сребърен медал от „World Beer Cup” – едно от най-значимите международни състезания в индустрията. Birra Moretti получава и 5 отличия в „Австралийските международни бирени награди“, затвърждавайки статуса си на световно обичано качествено пиво.

В България, Birra Moretti може да бъде намерена в рециклируема опаковка от стъкло в 330 мл и 500 мл, както и в кен от 500 мл, в магазинната мрежа. Допълнително към тях наливна Birra Moretti се предлага и в HoReCa мрежата.

Birra Moretti вдъхновява истинския „италиански стил“, който напомня, че насладата в живота се крие в простите неща,. Историята на италианската класическа бира започва през 1859 г., когато тогавашният 37-годишен Луиджи Морети решава да създаде собствена пивоварна в Удине, регион Фриули. С откриването на своята малка пивоварна, Луиджи Морети дори не подозира до какви размери марката му ще се разрасне в бъдеще.

Няколко години след продажбата на първата бутилка Birra Moretti е лансиран и историческият образ на мъжа с големия baffo (пр.от ит. мустак), който олицетворявал истинските ценности на марката: автентичност, традиция и неподправеност. Мъжът с мустаците става символ на автентичния вкус бира, а през годините бива изигран и от различни актьори и става известен като „Мъжа от етикета“ – основен герой в серия комикси с рекламна цел на известния художник Бруно Боцето.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN Пивоварната на ЗАГОРКА АД има над 120-годишна история, датираща от създаването на първо пивоварно дружество в Стара Загора. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения, които дават възможност за отговорен избор на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

Коментари към новината

Още новини от Общество