Новини от област Стара Загора и България

Баща на 4 деца влиза в затвора - осакатил жена си след зверски побой

Баща на 4 деца влиза в затвора - осакатил жена си след зверски побой
Divident.€U Divident.€U

41-годишният мъж от Казанлък, който е обвинен в тежък побой над жена си в условията на домашно насилие и я остави заключена в жилището им цял месец без медицинска помощ, беше осъден от Районния съд на 7 години затвор при първоначален строг режим.

Осъденият е баща на 4 деца от 32-годишната си съпруга, с която живеели заедно от 17 години. Както съобщихме в материал на 12 април, побоят бил нанесен през август миналата година.

Мъжът използвал дървен сап от лопата, като удрял жена си многократно по главата, ръцете и по цялото тяло, гласи обвинението. За да не види никой тежкото състояние на 32-годишната му съпруга, насилникът я заключил в жилището им и не я пускал да излезе навън до 5 септември 2022 г. Така жената не получила спешна медицинска помощ, от каквато остро се нуждаела, около месец. Нелекуваните тежки наранявания се възпалили и счупените пръсти на ръцете й развили гангрена. През цялото време тя изпитвала силни болки.

На 5 септември родителите й подали сигнал на тел.112, че не са виждали дъщеря си повече от месец и че нямат връзка с нея. Служители на МВР посетили адреса и установили пострадалата З.К. в тежко състояние.

В резултат на нелекуваните наранявания и гангрената, пребитата жена е изгубила всички пръсти на дясната си ръка.

Районен съд - Казанлък приложи законовата разпоредба, по силата на която определи подсъдимият да търпи едно общо наказание за двете престъпления - нанасяне на тежка телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което обвиняемият е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред