Новини от област Стара Загора и България

КАТ-Стара Загора пусна автомобилни номера по избор от 300 до 7000 лв.

КАТ-Стара Загора пусна автомобилни номера по избор от 300 до 7000 лв.
Divident.€U Divident.€U

От днес жителите на Старозагорска област, които притежават квалифициран електронен подпис, могат да подават заявления за регистрационен номер на автомобил по избор от СТ 9001 РТ до СТ 9999 РТ.

Така любителите на автомобилни номера с повтарящи се цифри ще имат възможност да заявят регистрация с предпочитаните от тях комбинации. Разбира се, удоволствието автомобилът да бъде с еднакви цифри на номера е на значително по-висока цена, отколкото номер с различни цифри.

Фото шегаНай-скъпа е табела с регистрационен номер, който е комбинация от шест букви и/или цифри. Номерът е по желание и за него се заплаща сумата от 7000 лв.

За табела с регистрационен номер с четири еднакви цифри в поредния номер цената е 1500 лв. За табела с регистрационен номер с комбинация от четири цифри, които са еднакви две по две и образуват следните двойки - "аа-вв"; "ав-ва"; "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9", цената на табелата е 300 лв. За табела с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание, цената също е 300 лв.

Регистрационният номер с надпис по желание се състои от буквен код за месторегистрация и комбинация от шест знака от главни букви на кирилица (А, В, Е, К, М, Н, О, Р, С, Т, У и Х) и/или арабски цифри, заместващи поредния номер и серията.

Със заявлението ще може да се заявява табела само с един регистрационен номер. 

Документите, които се прилагат към заявлението, са следните:

1. Документ за придобиване на ППС (договор, фактура, др.)
2. Нотариално заверено пълномощно (ако заявителят е упълномощен от собственика на ППС да подаде заявление за услугата).

Заявлението трябва да се подпише с електронен подпис, чрез натискане на бутон Подпиши, за да бъде подадето за обработка към длъжностно лице. Така заявлението за услугата се насочва автоматично към звено „Пътна полиция“ при ОДМВР/СДВР по постоянен адрес на собственика на ППС или по адрес на регистрация, когато собственикът е лице с ЕИК/Код по БУЛСТАТ.

В случай, че има причина, поради която услугата не може да бъде изпълнена, заявителите ще се уведомяват чрез съобщение по електронна поща. Размера на таксата се изпраща по e-mail, след като се получи подписаното заявление. Таксата за изпълнение на услугата се заплаща по електронен път чрез портала. Заплащането трябва да се осъществи до 24 часа от уведомяване на заявителя за дължимата такса по потвърдената за изпълнение услуга. В случай че плащането не е извършено, услугата се прекратява.

Коментари към новината

Още новини от Общество