Новини от област Стара Загора и България

Стотици студенти от страната се явиха на предварителния изпит по химия в Тракийски университет

Стотици студенти от страната се явиха на предварителния изпит по химия в Тракийски университет
Divident.€U Divident.€U

Над 360 кандидат-студенти от всички 28 области на страната се явиха на предварителния кандидатстудентски изпит по химия в Тракийски Университет. Той се проведе на 30 април 2023 г. Изпитът, който е вход за специалностите „Медицина”, „Екология и опазване на околната среда“ и „Технология на храните“ изисква задълбочени познания и изключително добра подготовка от страна на младежите.

Кандидат-студент от Стара Загора изтегли изпитен вариант номер 1. Тегленето се извърши публично пред участниците в изпита в аудитория № 6 в присъствието на родители, заместник-ректора по учебната дейност – проф. Нели Грозева, доц. Галина Николова – председател на изпитната комисия и членовете на централната комисия за кандидатстудентски прием – проф. Катя Величкова и доц. Николай Пенев. Доц. Николова даде технически указания на кандидат-студентите във всички изпитни зали и им пожела успех. За организацията и безпроблемното протичане на изпитната сесия се погрижиха десетки експерти от учебния и информационния отдел на университета.

Екипът на Тракийски университет пожелава успех на всички кандидат-студенти и ги очаква в своята академична общност през новата 2023-2024 учебна година.

Резултатите от предварителните кандидатстудентски изпити по химия и биология ще бъдат обявени след 10 май в комуникационните канали на Тракийски университет.
Желаещите  да кандидатстват в Тракийски университет, които са пропуснали да се явят на предварителни изпити, ще имат възможност да го направят в редовната сесия през месец юни 2023 г.
Подаването на заявления за участие в кандидатстудентски конкурс започва на 01.06.2023 г. и ще се извършва онлайн на страницата на Тракийски университет  или на място в бюрата на ЦКПИ в цялата страна.

Коментари към новината

Още новини от Образование