Новини от област Стара Загора и България

Кметът Живко Тодоров ще представлява Община Стара Загора пред ВиК асоциацията

Кметът Живко Тодоров ще представлява Община Стара Загора пред ВиК асоциацията
Divident.€U Divident.€U

Кметът Живко Тодоров ще бъде представителят на Община Стара Загора в Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ – Стара Загора, във връзка с провеждане на извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията, което ще се проведе на 10.05.2023 г.

Това реши на априлската си сесия Общинският съвет на Стара Загора. По време на представянето на предложението на ОбС говориха управителят на дружеството инж. Радостин Миланов и главният инженер Николай Калудов. Те представиха пред общинските съветници инвестиционната програма на дружеството за настоящата година.

„Въпреки че в момента тече мащабната програма за подмяна на водопровод и канализация - това не означава, че занапред няма да имаме какво да подобряваме, защото при текущия проект не е заложено пълно обновяване. Мотивацията ни е да се ограничат аварии и проблеми с водопреносната мрежа. Заложили сме подмяна на външни водопроводи – в села и квартали.

Включена е и подмяна на канализационна мрежа. Инвестиционната ни програма включва още и подобряване на пречиствателната система на Стара Загора. Тя е отворена и се обновява спрямо необходимостта от рехабилитация“, обяви инж. Калудов. По време на дебатите по предложението стана ясно, че дейностите, които в момента изпълнява дружеството, трябва да приключат до есента.

Коментари към новината

Още новини от Общество