Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Общинският съвет разсрочи дълга на УМБАЛ "Проф. Ст. Киркович" от 320 000 лв.

Общинският съвет разсрочи дълга на УМБАЛ Проф. Ст. Киркович от 320 000 лв.
Divident.€U Divident.€U

Общинският съвет на Стара Загора разреши да бъдат разсрочени задълженията на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" към община Стара Загора, които възлизат общо на 320 000 лв.

Предложението на кмета Живко Тодоров предизвика продължителни дебати в залата. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров уточни, че във времето финансовото състояние на болницата се е подобрило и разсрочването в този момент е важно, за да бъдат осигурени средства за ремонтни дейности.

Кметът посочи още, че прехвърлянето на собствеността на сградата на бившето АГ отделение остава приоритет и разговорите в тази посока продължават с Министерство на здравеопазването, както и с ръководството на едно от най-големите лечебни заведения у нас.

Съветниците, с 33 гласа за, 5 против и 9 въздържали се, подкрепиха Община Стара Загора да разсрочи задълженията за лихви за такса за битови отпадъци за срок от 12 месеца на болницата.

Общинският съвет даде с пълно мнозинство съгласие за сключване на споразумение за партньорство във връзка с кандидатстване на Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ по процедура за директно предоставяне на средства за изпълнение на инвестиции по Механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-1.014 „Изграждане на центрове за високи постижения в професионалното образование и обучение“. Целта е осигуряване на модерна и високотехнологична материална база в професионалните гимназии.

Старейшините приеха и отчета за миналата година на Програма за развитие на читалищната дейност в община Стара Загора.

На редовното си заседание през април, старейшините приеха, с 40 гласа за, дарение на сградите, находящи се на бул. „Руски“ №17, от Читалище „Родина – 1860“. Прехвърлянето на собствеността се налага заради невъзможност за стопанисване на имота.

Съветниците дадоха съгласие и за апорт на право на собственост върху недвижими имоти - общинска собственост, необходимо за реализиране на втори етап на Индустриална зона „Загоре“ – разширяване на територията ѝ с имоти в района на село Еленино.

Коментари към новината

Още новини от Здраве