Новини от област Стара Загора и България

Мерки

Разселват семействата, участвали в масовото сбиване в центъра на Казанлък

Разселват семействата, участвали в масовото сбиване в центъра на Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Семействата от павелбанските села Манолово и Тъжа, които участваха в масовото сбиване в центъра на Казанлък през март, ще бъдат разселени в съседни населени места.
Това беше решено на среща, в която участваха кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, директорът на Областната дирекция на МВР - Стара Загора ст. комисар Лазар Христов и кметовете на селата, откъдето са двете фамилии.
При побоя загина един човек, а 18 други получиха различни наранявания.

Кметът Бесоолу съобщи, че ще бъдат разселени около 45 лица, които в момента живеят в Манолово. Той обяви, че поема ангажимент, заедно с кметовете на селата, да бъдат предприети мерки представителите на родовете, участвали в конфликта, да заживеят в населените места, където са адресно регистрирани.

По инициатива на директора на ОДМВР-Стара Загора старши комисар Лазар Христов в община Павел баня се състоя среща с насоченост мерки за подобряване на обществения ред в населените места.
„Целта е инициаторите на подобен тип деяния да живеят в различни населени места, за да се предотвратят подобни инциденти“, каза пред медиите старши комисар Христов. Той сподели още, че сред набелязаните мерки са подобряване на видеонаблюдението в населените места.

Акцентира на съвместната работа с кметовете по селата, които своевременно да подават информация при проблемни ситуации. Директорът изтъкна още, че стремежът е за увеличаване на нарядите на служителите на МВР и добави, че в момента тече конкурс за 11 младши изпълнителски длъжности за Участък-Павел баня и РУ-Казанлък и призова за активно участие в тях и на предстоящи конкурси.
В разговорите участваха началникът на РУ-Казанлък главен инспектор Петко Стойнов, ВПД началникът на Участък-Павел баня старши инспектор Венелин Венелинов, кметът на село Манолово Мурад Моллаахмед, представители на рода Таирови.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред