Новини от област Стара Загора и България

Защо да изберем летни гуми General Tire Grabber HTS

500 19/04/2023 21:00 Общество България
Защо да изберем летни гуми General Tire Grabber HTS
Divident.€U Divident.€U

С всяко наближаване на лятото и затопляне навън идва и времето за поставяне на нови летни гуми. Те се държат в горещините по-адекватно на пътя от зимните и са препоръчителни за по-висока безопасност и стабилност на автомобила.

С какво, обаче, се отличават моделите гуми general tire Grabber HTS и защо си заслужава да им обърнем внимание?

Защо да се доверим на продуктите под марката Дженерал

General Tire е американски производител на качествени, добри и нови продукти за леки и товарни автомобили, SUV, ванове и други. Компанията е част от международната група Continental AG, в чието производство основен акцент е високото качество на продуктите. В тях, включително и в Grabber HTS, се използват иновативни технологии за подобряване на безопасността, повишаване икономията на гориво, предотвратяване на аквапланинг и внедряване на системи за удължаване на експлоатационния период.

Какво получавате с летните гуми General Tire Grabber HTS

Благодарение на постоянно развиващите се технологии в сектора, все повече компании ги внедряват в продуктите си, с което подобряват управлението, стабилността и производителността на превозните средства. Моделите General Tire Grabber HTS използват:

  • технология DURAGEN – добавени са високоякостни и дълготрайни стоманени елементи в конструкцията, което подобрява устойчивостта на каркаса, позволява по-равномерното износване на протектора и повишаване на дълготрайността на продукта. Подобна конструкция допринася за надеждността при всякакви околни условия, както и за устойчивостта на продукта против пробиване и механични въздействия;
  • адаптивни работни характеристики – съчетават в себе си патентованите технологии Response Grooves и Stabilink Bars, както и три вида ламели, гарантиращи отлични характеристики при спиране, ускорение, стабилност в завоите и реакция на кормилното управление;
  • повишен комфорт/баланс – новата система за омекотяване на протектора и шумоизолиращите „джобове“ на General Tire Grabber HTS предоставят повишена тишина и комфорт, без влияние върху устойчивостта на управлението на колата;
  • екологичност – уникалният състав на протектора значително намалява съпротивлението при търкаляне и се отразява положително върху разхода на гориво. Намалява отделянето на въглероден диоксид и цялостното въздействие върху природата.

Освен всичко изброено, безопасността е основен фактор, при шофиране. Как е постигната – разберете в следващите редове.

Как се грижат за повишената безопасност и устойчивост на автомобила

Синхронното разположение на ламелните блокове върху протектора на летните гуми General Tire Grabber HTS допринася за подобрения и цялостен контакт с пътната настилка. Достатъчно широките и дълбоки канали осигуряват бързото и ефективно отстраняване на водата. Така се предотвратява аквапланинг и се съхранява контактното петно с асфалта, дори и при преминаване през дълбок гьол или каране по мокри пътища. Дизайнът и структурата им е такава, че имат ефект за самопочистване от мръсотията, с което се запазва максималната стабилност на превозното средство, дори и при преминаване по замърсени и кални участъци.

Какво представлява технологията Visual Alignment Indicator (VAI)

Тази технология се използва в продуктите от серията General Tire Grabber HTS. Тя позволява лесна и бърза проверка спрямо правилното позициониране на колелата. Това е възможно, благодарение на специалния индикатор върху грайфера, който дава възможност за визуалното определяне на позицията. Разположен е по дължината на грайферите и при правилно позициониране, маркерите са в една линия. Ако има разминаване, чрез тези белези, е лесно това да се определи само с поглед.

Подобна технология е полезна, тъй като дори и само едно разместване от оптималната позиция ще доведе до неравномерно износване на шарката, под марката General Tire Grabber HTS, влошаване на управлението, повишаване на разхода на гориво и други сериозни проблеми.

За да сте уверени, че купувате оригинални и качествени нови продукти на достъпни цени, изберете доказаните и присъстващите дълги години на пазара онлайн търговци.

Коментари към новината

Още новини от Общество