Новини от област Стара Загора и България

Стара Загора

Международно жури ще оценява проектите за Център за експериментално куклено изкуство

483 19/04/2023 11:11 Култура Сцени
Международно жури ще оценява проектите за Център за експериментално куклено изкуство
Divident.€U Divident.€U

Държавен куклен театър – Стара Загора, Министерство на културата, с подкрепата на Община Стара Загора, обявяват Международен архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство.
Участие могат да вземат архитекти от цял свят, които имат отношение към съвременното изкуство, любов към театъра и желаят да проектират необичайна и нестандартна сграда, в която ще се случва магия.
Пълната информация относно процедурата за провеждане на конкурса, може да намерите на следния линк - официалната страница на конкурса: https://competition.puppetry.center/.

Всеки заинтересован от участие може да се регистрира на сайта, за да получава периодична информация и известия на електронна си поща.
Деветчленно международно жури ще оценява проектите за изграждане на Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. До момента са ясни имената на арх. Марияна Сърбова и Веселин Димов. Скоро, на сайта на конкурса ще бъдат обявени и останалите имена.

Крайният срок за подаване на документи за регистрация е 5 юли 2023 г., а крайният срок за подаване на материали – 15.07. Резултатите ще бъдат обявени на 28 юли.
Документите могат да се подават чрез сайта на конкурса, както и в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП) в България.
Класираният на първо място участник получава 10 000 лева, както и покана да изработи технически и работен инвестиционен проект и авторски надзор за изграждане на нова сграда.

Коментари към новината

Още новини от Култура