Новини от област Стара Загора и България

Преизбраха председателя на Районен съд Чирпан за втори мандат

Преизбраха председателя на Районен съд Чирпан за втори мандат
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Атанас Динков за втори мандат административен ръководител – председател на Районен съд – Чирпан. Той има над 25 години юридически стаж в органите на съдебната власт.

По време на изслушването съдия Динков заяви, че е кандидатствал за длъжността, удовлетворен от постигнатите резултати в първия му ръководен мандат и полученото доверие и подкрепа от колегите му. Пред кадровия орган заяви намерението си да запази достигнатото професионално ниво на работа и колегиална атмосфера в Районен съд - Чирпан. Като цели за развитие на институцията посочи -  оптимизиране на управлението на съда, гарантиране на качественото правосъдие, развитие на човешките ресурси, запазването на законосъобразното и ефективно изразходване на финансовите средства, активно управление на материално-техническата база, както и повишаване на доверието на обществото в институцията.

Подкрепа за кандидатурата на Атанас Динков заяви Цветинка Пашкунова – член на ВСС, като се мотивира с неговата дългогодишна кариера в органите на съдебната власт, успешния първи мандат на административен ръководител, и показаните лични качества като диалогичност, висок морал и почтеност. Посочена бе заявената от общото събрание на съдиите единодушна подкрепа за неговата  кандидатура.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред