Новини от област Стара Загора и България

Двете най-големи парламентарни групи се разбраха да приемат важни закони

1169 12/04/2023 17:30 Политика Власт
Двете най-големи парламентарни групи се разбраха да приемат важни закони
Divident.€U Divident.€U

Среща между представители на двете най-големи парламентарни групи в новото Народно събрание, което започна работа днес, даде неочаквано добри резултати. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха да започнат ударно работа по приемане на четири от най-важните за развитието на страната закони. Става дума за приемането ни в Шенген и Еврозоната, съдебната реформа и Планът за възстановяване и устойчивост.

Срещата премина в тон на разбирателство, като от страна на ГЕРБ-СДС в нея участваха Десислава Атанасова, Даниел Митов, Томислав Дончев, Теменужка Петкова и Деница Сачева. От страна на "Продължаваме Промяната - Демократична България" участваха Кирил Петков, Асен Василев, ген. Атанас Атанасов и академик Николай Денков.

Според Асен Василев различията с ГЕРБ-СДС по отношение на внасянето на бюджета не са непреодолими. Според "Продължаваме Промяната" такъв трябва да бъде предложен веднага от служебния кабинет на Гълъб Донев, докато според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бюджетът трябва да бъде внесен от евентуалното редовно правителство.

Коментари към новината

Още новини от Политика