Новини от област Стара Загора и България

Вицепрезидентът Илиана Йотова гостува на празника на град Мъглиж

Вицепрезидентът Илиана Йотова гостува на празника на град Мъглиж
Divident.€U Divident.€U

Вицепрезидентът Илиана Йотова беше специален гост на традиционния празник на град Мъглиж, който се отбелязва винаги на Цветница.

Тази година празникът се падна на 9 април и събра на градския площад в сърцето на Мъглиж пъстро множество от жители на общината.

Кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов посрещна Илиана Йотова, а тя му благодари за поканата. "Благодаря ви за огромната чест на този светъл християнски празник да бъда сред вас", отбеляза тя.

"Аз смятам, че Мъглиж има пълно право да празнува на един от най-светлите християнски празници - Цветница. След мрачната и леко тъжна зима, днес е първият ден, който ще отбележи и идващата седмица на страданията на Христос. Ден, в който ние можем да поставим началото на нови мечти и на нови надежди", каза в словото си кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов, предаде БТА.

Вицепрезидентът Илиана Йотова допълни с думите "Очакваме в тази Страстна седмица, когато е време за равносметка, както за всеки човек лично, така дано и политиците си направят своята равносметка и да има редовно правителство, от което вече две години всички ние имаме много голяма нужда". 

Честванията започнаха още в в 9 часа с празнична света литургия в местната църква „Успение на Света Богородица“. В 11 часа на площада пред общината започна концерт с участието на малчугани от Детска градина „Камбанка“, Основно училище „Христо Ботев“ и Любителски клуб за танци „Нанси“. На обяд Старозагорският митрополит Киприан тслужи празничен водосвет за здраве. Празникът продължи с концерт на певицата Петя Панева.

На Цветника за първи път прозвуча на официален празник и новият химн на община Мъглиж, създаден от Румен Динев - автор на текста, Юлиян Слабаков на музиката в изпълнение на Хора на Държавна опера - Стара Загора.

Снимки: БТА - Стара Загора

Коментари към новината

Още новини от Общество