Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Заведения за хранене, които ползват общински терени, ще плащат по-ниски такси

Заведения за хранене, които ползват общински терени, ще плащат по-ниски такси
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

На извънредна сесия днес, общинските съветници на Стара Загора освободиха частично от заплащане на местни такси ползвателите на общински терени за разполагане на маси за консумация за срок от 9 месеца, считано от 1 април 2023 г. Определеният съответен размер на таксата по член 22, ал. 4, т. 9 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора, за периода ще бъде в размер на 50 на сто.

„За продължаване на мерките за ограничаване на въздействието върху местната стопанска активност в сферата на туризма в общината на отрицателните икономически ефекти от повишените нива на инфлационния индекс в страна и влошените макроикономически показатели в страната, както и за намаляване на временното негативно влияние върху градската среда на продължаващите ремонти на ВиК инфраструктурата и свързаните с това ремонти на улици, считаме за целесъобразно стопанисващите заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, които използват общински площи за разполагане на маси за консумация пред заведенията да бъдат освободени от заплащането на пълния размер на местните такси за ползване на общински терени за поставяне на маси за консумация пред заведения“, се казва в предложението на кмета Тодоров.

Съветниците подкрепиха на днешната сесия с пълно мнозинство Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Стара Загора. В тази връзка, ОбС подкрепя разчетите на приходите и разходите по общинския бюджет до официалното му приемане.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество