Новини от област Стара Загора и България

Иванка Сотирова е новият обществен посредник на Стара Загора

Иванка Сотирова е новият обществен посредник на Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Доскорошният заместник-кмет в община Стара Загора Иванка Сотирова е избрана за обществен посредник. Това стана след тайно гласуване, в което тя получи подкрепата на 34 общински съветници по време на днешната извънредна сесия на общината. Сотирова се състезава за позицията с Анелия Калчева и Георги Туртуриков.

Своя глас пуснаха общо 43 общински съветници, като 4 от намерените в урната бюлетини бяха недействителни. Това каза по време на заседанието председателят на изборната комисия Стефан Анков.
Новоизбраният омбудсман трябваше да отговори на редица въпроси на общинските съветници. Ива Ангелкова от „Възраждане“ попита морално ли е да бъде заета позицията омбудсман от човек, който 12 години е бил зам.-кмет в общината. Тя изрази становище, че зам.-кметовете са политически обвързани. Какво ще направи общественият посредник по отношение намаление на цената на водата в Стара Загора, попита още Ангелкова.

„Никога не съм искал от зам.-кметовете да бъдат политически ангажирани. Поканих Иванка Сотирова да стане зам.-кмет и тя дойде от директорския си кабинет в ГПЧЕ Ромен Ролан“, каза кметът Живко Тодоров.
"Основната ми мисъл е, че мога да продължа да бъда полезна за града. Всички знаете моя професионален път - 16 години като директор на Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан", а след това 11 години заместник-кмет на община Стара Загора. Всичко това ми даде опит най-вече в общуването с гражданите и решаване на проблеми", каза по време на своето представяне Сотирова. Според нея ролята на омбудсмана е да посредничи в решаването на различни казуси.

Коментари към новината

Още новини от Общество