Новини от област Стара Загора и България

Бизнес академия за предприемачи BASE

Бъдещи предприемачи се обучават в Стара Загора как да реализират бизнес идеите си

754 06/03/2023 09:19 Икономика Бизнес
Бъдещи предприемачи се обучават в Стара Загора как да реализират бизнес идеите си
Divident.€U Divident.€U

Най-добрите бизнес проекти ще бъдат наградени

В Стара Загора на 1 март стартира първото издание на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE. Програмата е безплатна и се осъществява от Сдружение „IT Стара Загора“ в партньорство с Фондация „Америка за България“ и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).
Основната й цел е да насърчи бъдещи предприемачи да развият собствени идеи, като ги превърнат в успешни бизнес начинания. В рамките на 12 седмици общо 32 участници ще се срещат с доказали се предприемачи, които ще им предават знания в различни направления.

На края на обучението всеки от участниците ще подготви и представи бизнес план за своя проект. Жури ще определи победителите по предварително зададени критерии. Трите най-добри проекта ще получат финансов стимул от предвидения награден фонд.

По време на откриващото събитие участниците бяха приветствани от Иванка Сотирова, ръководител на Международен Младежки Център, както и от Александър Грозданов от Асоциация ABLE и Надя Захариева от Фондация „Америка за България“.

„Най-ценното нещо на програмата е общността, която ще изградите и познанствата, които ще направите. На добър час!“, сподели с участниците Надя Захариева.
Успех на участниците в BASE пожела и Александър Грозданов, който е ръководител на проекта.

„Важно е да разберете и повярвате, че е възможно идеята ви да се реализира. Трупайте смело знания. Ще бъдем до вас през цялото време. Искаме да сме ви максимално полезни. Сигурен съм, че BASE ще бъде изключително успешна програма в Стара Загора“, добави той.

Боряна Пейчева от „IT Стара Загора“ коментира, че се надява програмата да се установи в Стара Загора, защото вярва, че градът и региона имат голям предприемачески потенциал.
Към откриващото събитие се присъедини Силвия Павлова, която е основател на бранда за биокозметика Wooden Spoon. Тя разказа повече за своя предприемачески път и очерта основните неща, които трябва да знае всеки бъдещ предприемач, като същевременно с това сподели и много примери от изграждането на собствения й бизнес.
Допълнителна информация за BASE може да намерите на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи - www.baseprogram.bg.

За Сдружение „IT Стара Загора“
Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона. Вярваме, че той има огромен потенциал, който може да постави града на технологичната карта на България.
Установяването на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, организирането на различни инициативи и повишаването на квалификацията и уменията на целеви групи в областта на дигиталните умения са част от нещата, чрез които се стремим да допринесем за развитието на дигитална Стара Загора.

За Фондация „Америка за България“
Фондация „Америка за България“ е независима благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор в страната. Всяка година дарява по около 20 милиона долара от своя капитал по четири ключови приоритета: бизнес, предприемачество и технологии, добро образование и работни умения, благоприятна бизнес среда, културно-исторически и природен туризъм.
За Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE)
Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е активна общност от предприемчиви млади хора, фокусирани върху развитието на предприемаческата култура и насърчване на лидерството в различни сфери на обществения и икономически живот в България.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика