Новини от област Стара Загора и България

Нов политически проект поглежда към кметските избори наесен в Стара Загора

1971 01/03/2023 13:00 Политика Власт
Нов политически проект поглежда към  кметските избори наесен в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Новата политическата формация „Развитие“ беше представена за първи път на брифинг в Стара Загора. Това е граждански проект, в който се събират познати лица от различни страни на политическия и обществения живот в Града на липите, чиято цел ще бъде решаването на наболелите проблеми в общината и подобряването на икономиката в региона, обяви председателят на партията Виктор Драголов. Той има опит като общински съветник от листата на ГЕРБ, завършил е „Бизнес администрация“ с магистратура по „Стопанско управление“ и развива бизнес в областта на спортния сектор. Виктор Драголов е син на футболната легенда на Стара Загора – Васил Драголов.

Зам.-председатели на „Развитие“ са финансистът Вили Миланова и Даниел Богоев - бакалавър по Комуникационна техника и технологии, магистър инженер по Телекомуникационни мрежи и системи. Областен координатор на „Развитие“ е нотариус Антония Коева, а общински координатори са адвокат Нели Янчева и педагогическият специалист Татяна Георгиева.

Сред учредите на „Развитие“ са още дългогодишният преподавател в Тракийския университет и бивш председател на БСП – Стара Загора проф. Бойчо Биволарски и общинският съветник от ПП „Воля“ Боян Кулев – магистър-фармацевт.

Създаването на политическия проект е обмисляно дълго, не е плод на моментно хрумване, подчерта Виктор Драголов. „С Вили Миланова и Даниел Богоев направихме първи стъпки към създаване на тази нова политическа формация още преди 2 години, като идеята ни беше да привлечем сериозни и доказани личности с обществен и политически опит, които могат да дадат ясни решения и точни посоки как Стара Загора да стане по-атрактивна и да се развива“, обясни Драголов.

В момента тече регистрацията на „Развитие“ в Софийски градски съд.

Първата цел на новата формация ще бъдат местните избори наесен, когато, освен кандидати за общински съветници, от „Развитие“ обсъждат да издигнат и кандидат за кмет на Стара Загора.

Основни приоритети в дейността на „Развитие“ ще бъдат чиста и зелена община Стара Загора, достъпно образование и зравеопазване за всички старозагорци, масов спорт и развитие на младежките дейности, подкрепа на малкия и среден бизнес, развитие на културното наследство, туризма и вероизповеданията, пълна дигитализация на общинските процеси.

Коментари към новината

Още новини от Политика