Новини от област Стара Загора и България

Хванаха осъждана измамница с имоти отново да "продава" евтини апартаменти

Хванаха осъждана измамница с имоти отново да продава евтини апартаменти
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема и задържа жена за измама при продажба на апартаменти в град Стара Загора.

В края на януари 58-годишната С.С. предложила на свой познат Н.Г. на 42 години да му продаде апартамент в Стара Загора на много изгодна цена. Тя твърдяла, че имотите са ипотекирани и се продават чрез съдемен изпълнител. Мъжът довел и свой приятел,  П.К. на 25 години, който също искал да си купи евтин апартамент.

По време на срещите с двамата мъже, жената им представяла документи, удостоверяващи собственост. За документите прокуратурата тепърва ще удостоверява дали са истински. Завела ги и при жилищни сгради в Стара Загора, като им ги показала отвън, твърдейки, че в тях се намират въпросните евтини апартаменти.

Двамата мъже предали на С.С. като предлата различни суми - П.К. дал 25 600 лева, а Н.Г. 2350 лева. По-късно обаче двамата се усетили, че нещо не е наред.

Разследването е в активна фаза, разпитани са свидетели, извършени са претърсвания по адреси и са иззети пари, мобилни апарати, документи, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и други.

58-годишната С.С. е многократно осъждана за измами. По последното осъждане й е определено наказание от 9 години, като е изтърпяно през 2020 г.

В момента е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред