Новини от област Стара Загора и България

Кметът Живко Тодоров: Никога не съм бил уморен от политиката

Кметът Живко Тодоров: Никога не съм бил уморен от политиката
Divident.€U Divident.€U

Съвсем скоро ще обявя дали да ще се кандидатирам за кмет на Стара Загора и защо. В момента, в който взема решение, ще посоча аргументите си. Това каза в сутрешния блок на ТВ "Загора" кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той подчерта, че никога не се е чувствал уморен от политиката, защото има енергията да мисли, да променя и да търси истината. „Моето лично мнение е, че когато искаш да променяш нещо трябва да участваш в политиката, да поемаш отговорност и да реализираш това, което искаш. Когато не ми харесва държавата, в която живея, аз я променям“, допълни той.

Тодоров не скри, че има разочарования и те са свързани с промените, които е искал да се случат, но не са станали с нужните темпове. "Внасяли сме законопроект кметовете да могат да глобяват по Закона за движение по пътищата. За съжаление нищо не се случи, парламентът не го прие. Искахме да има силна общинска полиция – и по това предложение нищо не се направи, защото реформа в МВР няма. При тези разочарования винаги има дилема да се откажеш или да продължиш напред, посочи Тодоров.

Той благодари в ефир за високата оценка, която е дал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с издигане на кандидатурата му за нов кметски мандат и посочи, че ако приеме предложението, ще има още по-големи изисквания към партията си.
Живко Тодоров ще настоява за подкрепа в необходимите законодателни промени, свързани със Закон за общинската полиция, Закон за движение по пътищата и др.
"В политиката се иска смелост, кураж и добър екип", подчерта Живко Тодоров.

Според него трябва да бъде застъпен повече мажоритарният елемент при избора на народни представители и да се намали броят на депутатите в Народното събрание.

Коментари към новината

Още новини от Общество