Новини от област Стара Загора и България

Задържаха мъж, пребил възрастна жена в условията на домашно насилие

Задържаха мъж, пребил възрастна жена в условията на домашно насилие
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за причиняване на телесни повреди на възрастна жена в условията на домашно насилие.

50-годишният К.А. живеел със съпругата си и майка й, жена на 74 години, в изоставена постройка в Стара Загора. Мъжът системно злоупотребявал с алкохол и упражнявал насилие над двете жени. В нощта на 11 февруари съпругата му избягала от дома от страх да не бъде пребита и мъжът останал сам с майка й.

На 16 февруари насилникът нанесъл изключително жесток побой над възрастната жена, която била немерена в безпомощно състояние. Лекарите установили множество счупвания по тялото, прободнопорезни рани, кръвонасядания и други наранавания.

По случая са налице данни за системно упражняване на насилие, но липсват жалби до полицията или прокуратурата.

К.А. е осъждан три пъти за престъпления против личността. Последно му е било наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от девет години и осем месеца, което е изтърпял през юли 2020 г. "Престъплението по настоящото производство разкрива изключително висока степен на обществена опасност, предвид съдебното минало на обвиняемия и множеството нанесени телесни увреждания на пострадалата", се казва в съобщение на Районна прокуратура - Стара Загора.

Към настоящия момент пострадалата жена все още не може да бъде разпитана, тъй като се намира в интензивно отделение на старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович".

К.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора спрямо него съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред