Новини от област Стара Загора и България

Конкурс за най-поддържано междублоково пространство обявява Община Стара Загора

Конкурс за най-поддържано междублоково пространство обявява Община Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Гражданите могат да изпращат снимки на градинките и площадките пред домовете си до 25 май

Община Стара Загора обявява конкурс за най-поддържано междублоково пространство. Всички, които имат желание и възможност да се включат в кампанията, навръх Благовещение, могат да го заявят до Радостин Танев, зам.-кмет на Стара Загора15 март в съответното Административно бюро или на e-mail адрес [email protected]. Важно е да съобщят име, адрес и телефон, както и дали само ще почистват или имат необходимост от растителност, която да обогати площта около жилищния им блок.

На 5 юни - Световния ден на околната среда ще бъдат обявени победителите. Комисията, която ще посочи най-добрите стопани ще се състои не само от представители на общината, но и от граждани. Ще бъдат обявени първо, второ и трето място. Това съобщи на пресконференция зам.-кметът Радостин Танев.

Той допълни, че общината стартира редица инициативи за по-чиста и приветлива Стара Загора. В нея гражданите могат да се включат за почистване и облагородяване на междублоковите си пространства, парковете и градините пред домовете си.

След заявка в административните бюра по места, те ще получат ръкавици, растения за засаждане, както и указания за това как успешно да се справят с поетия ангажимент.

Община Стара Загора стартира и кампания и за разделно събиране на отпадъците. „За нас поетите инициативи са важни, защото вярваме, че в средата, която ни заобикаля трябва да имаме силно гражданско общество и заедно да се грижим за града си“, каза Танев.

Граждани, фирми, институции и НПО ще бъдат обявени в предстоящите инициативи за по-чиста Стара Загора. В обявените кампании вече са заявили участие Тракийски университет, УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, ПФК „Берое“, НПО, както и много фирми.

През следващата седмица Община Стара Загора ще обяви стратегията си във връзка с проблема с бездомните кучета. Тя предвижда изграждане на площадки за домашни любимци там, където няма такива до момента.

Заслоните по спирките на градския транспорт предстои да бъдат обновени. Община Стара Загора насочва усилията си към почистване и облагородяване на кварталите, на детските площадки.

Коментари към новината

Още новини от Общество