Новини от област Стара Загора и България

Бойко Борисов: Живко Тодоров ще бъде нашият кандидат за кмет на Стара Загора

Бойко Борисов: Живко Тодоров ще бъде нашият кандидат за кмет на Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Чакам Тодоров да каже "да", но като гледам какво се случва в Стара Загора, той е нашият избор, посочи лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви на среща със симпатизанти в Стара Загора, че смята кандидатът на ГЕРБ за кмет на общината на местните избори на есен да бъде отново Живко Тодоров. С това стана ясно, че Тодоров най-вероятно ще бъде издигнат като кандидат за четвърти пореден мандат.

"Гледам какво се случва в Стара Загора и смятам, че той ще бъде нашият кандидат. Чакам го да каже "да". Това, което се случи със Стара Загора и най-големите ни опоненти не могат да го отречат. Санирахме блокове, булеварди, дадохме казарми, правихме паркове, училища, детски градини, опери, стадиони, щяхте да имате и спортна зала. Затова считам, че Живко Тодоров ще бъде нашият кандидат за кмет“, каза Борисов.

Тодоров обаче посочи, че все още няма официално решение за кандидатурата му, а само номинация. "Кой ще бъде кандидатът, че стане ясно, след като преминат номинациите на общинската структура на партията", поясни той, като подчерта, че никога не е бягал от отговорност.

„Общинската структура ще има номинационно събрание, тогава ще стане ясно. Това предстои съвсем скоро да се случи. Ние междувременно не спираме да работим. Следващите два месеца ни предстои много работа, да възстановим града в състоянието, в което трябва да бъде“, допълни Живко Тодоров.

Бойко Борисов изрази увереността си, че на предстоящите избори за парламент ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Според него българите са се уверили в правилния начин, по който е била управлявана държавата от неговите правителства, след като са пострадали от растящата инфлация.

Снимка: Иван Славов, БНР Радио "Стара Загора"

Коментари към новината

Още новини от Политика