Новини от област Стара Загора и България

Живко Тодоров: Няма да подпишем акта за плащане на ВиК ремонта, ако липсва качество

Живко Тодоров: Няма да подпишем акта за плащане на ВиК ремонта, ако липсва качество
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

ВиК ремонтът в Стара Загора трябва да приключи до август тази година

ВиК ремонтът в Стара Загора трябва да приключи до август тази година, тъй като проектът по план се отчита през октомври. Община Стара Загора няма да сложи подписа си върху крайния акт за плащане, докато не мине комисия по места и не установи, че всичко е направено както трябва, обеща пред журналисти кметът Живко Тодоров.

Той подчерта, че общината е успяла да наложи изискването си при ВиК ремонтите да се засипва с фракция и материал преди улиците да бъдат преасфалтирани. В проекта на ВиК е било предвидено засипването да става само с пръст. "Следим стриктно, например на ул. "Васил Левски" спряхме с общинска полиция работата на една от фирмите, която засипваше с пръст", посочи Тодоров.

За подобряване на инфраструктурата в Стара Загора общината ще използва средствата, които пренасочи от проекта за спортна зала в града в размер на 4,5 млн. лева. За да се ремонтират улици и междублокови пространства, ще се включат и възможностите на инвестиционната програма за 2023 г., като предвидените там средства са в размер на 5 млн. лева.

Тодоров изброи кои от улиците след ремонта ще бъдат преасфалтирани от ВиК и кои от общината. ВиК трябва да преасфалтира "Хаджи Димитър Асенов", "Генерал Столетов", "Хан Аспарух", "Радецки".

Останалите улици с увредена от ремонтите настилка ще бъдат преасфалтирани от Община Стара Загора. Това са "Августа Траяна", "Генерал Гурко", "Боруйград", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Войвода Стойчо Черонгорски".

В момента общината работи по възстановяване на ул. "Св. Княз Борис", като ремонтът там ще приключи до пролетта. ВиК има ангажимента да възстанови и всички тротоари.

"Знаете, че установихме некачествено асфалтиране на ул. "Промишлена", тъй като асфалтополагащата машина не е била настроена правилно. По тази причина улицата ще бъде фрезована и отново преасфалтирана за сметка на изпълнителя", припомни Тодоров.

През тази година ще бъдат ремонтирани улици и междублокови пространства в кв. "Три чучура юг". Работи се по ремонта на улици и междублокови пространства в кв. "Самара".

 

Коментари към новината

Още новини от Общество