Новини от област Стара Загора и България

Консултации

Партиите в Стара Загора не се разбраха за зам.-председателските места в РИК

Партиите в Стара Загора не се разбраха за зам.-председателските места в РИК
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Теодора Крумова е предложението на ГЕРБ за председател на бъдещата Районна избирателна комисия в Стара Загора

Консултации между парламентарно представените партии за определяне състава на Районната избирателна комисия за изборите за парламент на 2 април в Стара Загора се проведе днес в залата на областна администрация.

Областният управител Иван ЧолаковСъгласно резултатите си на предходните избори най-много членове в комисията ще има ПП ГЕРБ – 5, ПП „Продължаваме Промяната“ ще има четирима членове, от ДПС, „Възраждане“ и „БСП за България“ ще имат по двама членове и по един от коалиция „Демократична България“ и от ПП „Български възход“.

Емил Христов от ГЕРБ предложи за председател на РИК познато лице - Теодора Крумова, която е била на този пост при провеждането на много избори.

Армин Саркисян от ПП „Продължаваме Промяната“ предложи зам.-председател на РИК – Стара Загора да бъде Кристиян Баджаков, който на миналите избори беше председател.

Шендоан Халит от ДПС предложи за секретар на РИК Междну Халид, който три пъти досега е заемал този пост.

От ПП „Възраждане“ предложиха зам.-председател на РИК да бъде Десислава Миткова Калоянова, а за член Камелия Стефанова Динева.

Диана Михалева от „БСП за България“ предложи зам.-председател на РИК да бъде Милка Николова Кърпачева, а член ИТ специалистът Денчо Денев, който също многократно е бил член на районната избирателна комисия.

От „Демократична България“ също предложиха за член познато лице от предишни избори - Даниела Митева.

От ПП „Български възход“ предложиха за член Снежана Тодорова.

Тъй като предложенията за двете зам.-председателски места се оказаха три, областният управител Иван Чолаков предложи някоя партия сама да оттегли предложението си, но такова не последва. Кое от тях ще отпадне ще бъде решено от Централната избирателна комисия.

В края на консултациите Иван Чолаков пожела на представителите на партиите успех на предстоящите избори и заяви, че той и екипът на Областна администрация ще направят всичко възможно за осигуряването на честни, прозрачни и спокойни парламентарни избори.

Протоколът от консултациите за избор състава на РИК – Стара Загора, бе подписан с особено мнение от коалиция „БСП за България“, партия „Възраждане“ и Коалиция „Продължаваме промяната“.

Коментари към новината

Още новини от Политика