Новини от област Стара Загора и България

Сформират екип, който ще следи за опасните дървета в Стара Загора

Сформират екип, който ще следи за опасните дървета в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

В момента се съставя график за оглед и подкастряне на дърветата в града, като за опасните ще бъде сформиран екип, който да отговаря за тях, съобщи зам.-кметът Радостин Танев. Той допълни, че се работи и по стратегия за развитието на дървесната растителност и след изготвянето ѝ ще бъде представена на гражданите.

Вчера в Стара Загора паднало дърво на ул. Гурко 101до църквата „Свето Въведение Богородично“ нанесе щети на паркираните там четири коли. За щастие, пострадали хора на мястото на инцидента няма.
Дървото се намира в имот на Старозагорската митрополия. Ще направим всичко възможно, за да не бъдат ощетени гражданите, чиито коли са пострадали обеща Танев.
Днес и в понеделник в общинска администрация сформират комисия, за да се направи инспекция на дърветата в този имот.

През 2022 г само към Звено „Озеленяване“ в Община Стара Загора има подадени над 1400 сигнала, 278 от тях са за паднали дървета и клони, 46 са паднали клони върху коли и 48 за паднали и изсъхнали клони.
„Важно е Стара Загора да бъде зелена и да има повече дървета, но трябва да внимаваме в какво състояние са те и ако са опасни, да бъдат премахнати“, каза Танев.
Общината е издала 250 разрешителни за премахване на проблемни дървета.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество