Новини от област Стара Загора и България

Трудова борса ще привлича безработни роми с празнична програма за Банго Васил

Трудова борса ще привлича безработни роми с празнична програма за Банго Васил
Divident.€U Divident.€U

Строителни, търговски и други фирми от Стара Загора подават ръка на ромската общност в Стара Загора чрез Бюрото по труда за осигуряване на заетост сред най-засегнатите от безработицата социални групи и по специално сред ромската общност.

Строителната компания "Лесо Инвест" и фирмата за преработка и доставка на месо и хранителни продукти "Брадърс Комерс" заедно с Община Стара Загора и сдружение "Свят без граници" са партньори на проекта “С грижа за всеки гражданина от уязвими групи - успешен модел за социално-иконимическа интеграция в община Стара Загора“, реализиран от Агенцията по заетостта по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси".

В рамките на проекта на 13 януари от 10 до 11.30 часа в Културен център "Стара Загора" (бившия Синдикален дом на културата) ще се състои трудова борса.

Община Стара Загора Сдружение “Свят без граници“ канят заинтересованите старозагорци, които търсят работа да се включат в културно събитие по повод Банго Васил – Ромската Нова година. Основната цел на трудовата борса е да бъдат подпомогнати лицата от уязвимите групи и в частност на ромите да превъзмогнат основните пречки за трайна интеграция на пазара на труда, като липса на мотивация, ниско доверие в публичните институции, липса на знания и умения, които да съответстват на актуалните потребности на работодателите.

Гражданите, участващи в събитието, ще имат възможност за регистрация в „Бюрото по труда“. Работодателите ще могат да представят своята дейност и перспективи за развитие и да обявят свободни работни места.

Стара Загора има богати и дългогодишни традиции в организацията и провеждането на форуми, посветени на музиката, танците и другите изкуства на ромите.

Коментари към новината

Още новини от Общество