Новини от област Стара Загора и България

Зам.-кметът Иванка Сотирова получи златен почетен знак от областния управител на Бургас

Зам.-кметът Иванка Сотирова получи златен почетен знак от областния управител на Бургас
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Заместник-кметът на община Стара Загора по образование, здравеопазване и хуманитарни дейности Иванка Сотирова беше отличена с почетния знак на областния управител на Бургас - Мария Нейкова.

Отличието беше обявено от Нейкова в самото начало на редовната декемврийска сесия на Общинския съвет в Стара Загора, на което тя присъства като гост заедно с областния управител на Стара Загора Иван Чолаков.

Почетният знак на област Бургас се връчва на Иванка Сотирова за принос към образованието и просветната дейност, поддържане на добро професионално сътрудничество и активна дейност за утвърждаване на Югоизточния район на планиране като развит и перспективен район на България.

„Усещате вълнението ми. Изключително съм развълнувана да се изправя отново след 13 години на тази трибуна. Тогава като областен управител на Стара Загора, днес като областен управител на Бургас. Въпреки че професионалната ми реализация е в Бургаска област, Стара Загора завинаги остана в сърцето ми. Тук оставих чудесен екип“, каза в началото Мария Нейкова и продължи:

„Отличието, което искам да връча днес е за един много специален човек - г-жа Иванка Сотирова. Нейната професионална реализация и експертиза я прави ценен кадър в общинската администрация на Стара загора, един достоен управленец. Посветила е професионалната си дейност на жителите на община Стара Загора. Но тя продължи институционално да сътрудничи и на моите каузи като областен управител на Бургас. Нейните усилия и професионализъм са важна част от прогреса на Югоизточен район за планиране. Отличавам с най-високото отличие, златен почетен знак на Бургас, г-жа Сотирова.

Зам.-кметът Иванка Сотирова прие отличието с благодарност, но и с изненада.

„Днес ми казаха, че трябва да присъствам на сесията, което не е нещо необичайно, но не знаех защо. Благодаря за това внимание. Сега съм много изненадана, приятно, въпреки че не съм научена да получавам похвали за това, което правя. Правя го с убедеността в правотата на действията, които предприемам, съобразявайки законовите основания. Понякога съм прекалено взискателна, но мисля, че в това има смисъл. Този знак за мен е изключителен жест, тъй като в годините напред е много важно как ще си сътрудничат двете области в предстоящото вземане на решения за Плана за развитие. Двете области за в един и същи регион за планиране и това е много важно. Затова пожелавам на общинските съветници много активност, защото за някои от мерките, за които вече се съобщава, времето за реагиране е много кратко.

 това сътрудничество между двете области е много важно за просперитета на Стара Загора. Признавам, че Бургас е по-голям град, но ние не се предаваме, защото имаме своите големи достойнства и само в едно съвместно разбирателство бихме могли да постигнем повече", каза Сотирова.

Коментари към новината

Още новини от Общество