Новини от област Стара Загора и България

Кабинетът "Габровски" не мина, подкрепиха го 113 депутати

1724 14/12/2022 12:22 Политика Власт
Кабинетът Габровски не мина, подкрепиха го 113 депутати
Divident.€U Divident.€U

Депутатите отхвърлиха проектокабинета „Габровски“. След продължителни дискусии 125 души гласуваха "против" и 113 "за". Гласуването бе поставено под точка първа в дневния ред.
Очаквам кабинетът да бъде подкрепен, защото каузите зад които заставаме са общонационални, те са в интерес на всички, заяви проф. Николай Габровски в Народното събрание преди гласуването на правителството, внесено от ГЕРБ-СДС.

Проектокабинетът „Габровски“ може да се окаже единствената реална възможност за излъчване на правителство в 48-ото Народно събрание. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Ще си тръгнем със съзнанието за изпълнен дълг към обществото независимо какъв ще е резултатът от гласуването, добави Атанасова.

Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, готови сме да подкрепяме отделни политики, които смятаме за важни. 7-те приоритета на този кабинет са прекопирани от нашата програма, заяви председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ трябва да се даде шанс на правителството на Габровски да предложи и да реализира стратегия за преодоляване на кризите в името на спасяване на държавата и държавността. Днешното решение е съдбоносно, добави той.

Не чух думата „независимост“, не чух думата „свобода“, не чух думата „демокрация“. 32 години след първите свободни избори в България ние вече приемаме изборите като заплаха. Изборите са риск само и единствено в тоталитарните общества, защото могат да свалят тоталитарния режим. И партиите, и медиите представят като заплаха изборите. Ние от „Възраждане“ няма да подкрепим този кабинет. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика