Новини от област Стара Загора и България

Такситата в Стара Загора увеличиха цените си през декември

Такситата в Стара Загора увеличиха цените си през декември
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Увеличението е в размер на 15 стотинки на километър

Повечето таксита в Стара Загора са увеличили цените на услугите си през декември, сочи репортерска проверка на Divident.EU.
"В началото на декември повишихме цените на дневната и нощна тарифа с 15 ст./км, съобщават от ръководството на ЕН такси в Стара Загора. Така дневната тарифа е 1,25 лв/км, а нощната 1,30 лв/ км.

Същото увеличение през декември са направили и от другата голяма таксиметрова верига в Стара Загора – "Чар такси". И при тях увеличението е от порядъка на 15 ст./км.
Не предвиждаме друго увеличение засега, допълват от там.

Освен големите вериги, в Стара Загора има и около 100 самостоятелни таксиметрови превозвачи. Причината за увеличението е инфлацията, увеличението на всички цени, казват превозвачите.

На последното заседание на Общинския съвет за тази година, което ще се проведе на 20 декември, старозагорските старейшини ще гласуват предложение за определяне броя на такситата на територията на общината, както и минималната и максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър.

Предложението, което влиза в Общинския съвет от името на кмета Живко Тодоров предвижда в Старозагорска община да работят 560 таксита като определя минимална цена за таксиметров превоз на пътници на 1 км. пробег в размер на 0.90 лв, а максимална – 1,60 лв.

„Тези предложения се гласуват всяка година. Миналата година приехме същите цени – 0.90 лв. максимална и 1,60 лв. максимална. Фирмите могат да определят в този диапазон тарифата си.“, обясни председателят на ПК по териториално и селищно развитие и транспорт арх. Мартин Паскалев.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество