Новини от област Стара Загора и България

Коледната елха на Стара Загора грейна в празнични светлини (ВИДЕО)

Divident.€U Divident.€U

Под звуците на весели детски песни и гръмкото "Хо-хо-хо" на добрия старец Дядо Коледа в Стара Загора грейна коледната елха и цялата празнична украса. 12-метрово живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на Стара Загора, засия със силата на хиляди светлини.

Малките, но много талантливи, артисти от Детско-юношеска студия за опера и балет към Държавна опера Стара Загора изпъстриха площада с усмивки. Стотици гости на празника пред Общината се включиха с аплодисменти на песните „Коледна елха“, „Пей, звънче“ и „Повярваш ли“. Как точно се веселят „куклите“ в Коледната нощ, далеч от хорски погледи, по емблематичния балет на Чайковски „Лешникотрошачката“, грациозно показаха малките изпълнители от студията.

„Пожелавам ви една красива, изпълнена с любов и щастие Коледа! Нека има уют и здраве във всяко семейство. Нека след тази трудна и изпълнена с предизвикателства година, посрещнем една нова - благодатна и успешна!“, отправи поздрав зам.-кметът по култура и младежки дейности Милена Желева.

Дядо Коледа се появи изненадващо, като само звъна от шейната и звънчетата на елените подсказаха, че вече е наблизо. Той обеща да раздаде подаръци на всички послушни деца, като няма да пропусне и непослушните. Дядо Коледа напомни, че в предстоящите светли дни е хубаво да отнесем у дома частица от вълшебството, което се спотайва в декемврийските празници.

„Навсякъде по света съм бил, но толкова топло и хубаво, като в Стара Загора, не помня да са ме посрещали! Затова искам да подаря на голямото старозагорско семейство нещо наистина специално – „Танцът на Царицата на снежинките“, каза белобрадият благ старец. И на сцената отново излязоха най-малките артисти на Държавна опера Стара Загора.

След магичния снежен танц, със светещи пойове, под акомпанимента на валсови ноти,  настана най-важният момент – Дядо Коледа поведе обратното броене и елхата блесна в светлина.

Празничната украса на Стара Загора вече озарява улици, булеварди, паркове и градини. Тематични светлини греят и в Зоопарка.

Община Стара Загора пожелава на всички жители и гости на града здраве и щастие!

Коментари към новината

Още новини от Общество