Новини от област Стара Загора и България

Мерки

Слагат камери за лицево разпознаване срещу вандалите в Стара Загора

Слагат камери за лицево разпознаване срещу вандалите в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Община Стара Загора ще инвестира в закупуване на камери с лицево разпознаване. Те ще бъдат монтирани на различни точки в града. Заедно с това ще бъде преоформен софтуера на общината.

Тези мерки се взимат във връзка със зачестилите вандалски прояви в паркове и на други възлови места в града. На Античния форум, например са нанесени много щети.

Това съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на годишния си отчет във връзка с въпрос на Милка Колдамова от Сдружение „Запази Бедечка“ каква е политиката на общината, за да опази парковата среда на Стара Загора от вандали.

„Ще бъдат поставени камери с лицево разпознаване. Записите от камерите при наличие на вандалски прояви ще бъдат изпращани на полицията“, обеща Тодоров.

Той допълни, че сега на някои камери, поставени на различни точки в града се виждат силуети, но без лицево разпознаване вандалите трудно могат да бъдат посочени.

На значими обекти като Античния форум ще бъде поставена и жива охрана.

Тодоров обясни още, че разчита за решаване на проблема на добрата съвместна работа между общината и Областна дирекция на МВР в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Общество