Новини от област Стара Загора и България

Общински съвет

Кметът Тодоров оттегли повторно предложението за изменение на такси и услуги

Кметът Тодоров оттегли повторно предложението за изменение на такси и услуги
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров като вносител за втори път оттегли от дневния ред на Общинския съвет предложението си за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.
„Обръщам внимание на всички общински съветници да започнат работа по тази наредба, за да се изчисти всичко в комисиите и да не се налага ново оттегляне“, каза на днешното заседание председателят на Общинския съвет Мария Динева. Очакванията са предложението да бъде разгледано на последното за тази година заседание на местния парламент на 20 декември.

Напомняме, че предложението за изменение на наредбата беше веднъж внесено и оттеглено от дневния ред на сесията. Вчера беше внесено и оттеглено за втори пореден път. От групата на бщинските съветници от „Демократична България“, от „БСП за България“ и от „Възраждане“ смятат, че то не е било обсъдено в комисиите и по тази причина не трябва да влиза в дневния ред.

По-голяма част от общинските съветници в местния парламент са на мнение, че действително е време за актуализация на цените на такси и услуги, но това трябва да стане след подробен анализ.
Според председателя на Комисията по бюджет и финанси в местния парламент Никола Николов, в Стара Загора има цени на такси и услуги, които не са променяни от 2012 г. По тази причина актуализацията им е наложителна.
Ако тя бъде направена по първоначалното предложение на общинска администрация, очакванията са приходите в общинската хазна да се увеличат с 1,1 млн.лева.

 

Коментари към новината

Още новини от Общество