Новини от област Стара Загора и България

"Берое" бие "Локомотив" Сф и на футбол, и на баскетбол в един и същи ден

1687 13/11/2022 21:00 Спорт Стара Загора
Берое бие Локомотив Сф и на футбол, и на баскетбол в един и същи ден
Divident.€U Divident.€U

С две победи над футболния и баскетболния отбори на "Локомотив" София приключиха седмицата тимовете на ПФК "Берое" и на баскетболния "Берое" - жени.

„Берое“ победи с 2:1 във визитата си на „Локомотив“ (София) в среща от 18 кръг на първенството. През първата част играта бе равностойна и попадение не бе отбелязано. Домакините все пак имаха най-чистото положение до почивката, след като удар на Славчев срещна гредата.“Берое“ излезе напред в резултата в 60. минута след попадение на Вини Трибуле, а шест минути след това Тунгара добави попадение за 0:2. Димо Бакалов върна едно попадение десет минути преди края на срещата. Това бе първа победа за тима като гост за този сезон.
Шампионът на България Берое Стара Загора постигна нова победа в женското ни баскетболно първенство и продължава победната си серия от началото на сезона.

Баскетдамите на Стара Загора също постигнаха победа като се наложиха над гостуващия "Локомотив София" с 82:29 (27:6, 20:9, 21:5, 14:9). Старозагорки доминираха през всичките 40 минути.

Най-полезна за "Берое" беше Теодора Динева с 15 точки и 6 асистенции, по 10 точки добавиха Цветомира Наумова, Сиара Ростен (10 борби) и Евгения Нацкина. За "Локомотив" София най-добра беше Маргарита Иванова, която завърши с 11 точки и 6 борби.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отбеляза с пост в профила си във фейсбук удовлетворението от победите на двата старозагорски клуба.

"Хубаво е, като отвориш Гугъл и напишеш “Берое”, да видиш, че мъжете са победили във футбола, а в баскетбола жените са с пореден триумф! Различни среди се надяваха да се провалим в спорта след ударите през последната година, но благодаря на всички, които се борят и помагат на емблемата на града ни да успява!", написа той.

Коментари към новината

Още новини от Спорт