Новини от област Стара Загора и България

Випуск 2022

Абсолвентите на Медицинския колеж в Стара Загора положиха клетва

Абсолвентите на Медицинския колеж в Стара Загора положиха клетва
Divident.€U Divident.€U

Випуск 2022 на Медицински Колеж Стара Загора при Тракийски университет положи своята медицинска клетва на тържествена церемония по случай дипломирането си. С общ среден успех много добър 5.04, тази година колежа завършват и поемат по своя професионален общо 50 бакалаври по специалностите „Рехабилитатор“, Медицински лаборант“ и „Гериатричен специалист“, като 13 сред тях се дипломират с отличен успех. На церемонията присъстваха представители на ректорското ръководство на Тракийски университет, декани на факултети, гости от партньорски учебни заведения и бизнеса. Събитието бе почетено и с поздравителни адреси от кмета на Община Стара Загора, директора на РЗИ – Стара Загора, както и от ръководството на Български лекарски съюз.

“Скъпи абсолвенти, аз вярвам, че новото начало ще бъде успешно за Вас, защото имате отлична подготовка и притежавате огромен заряд от знания и младост. Използвайте ги и помнете – вратите на Тракийския университет са отворени за Вас, защото Вие оставате завинаги в сърцата на Вашите преподаватели и сте част от нашето голямо академично семейство. Помнете, че няма малки мечти! Затова сбъдвайте мечтите си, успявайте, бъдете смели, бъдете силни, бъдете себе си! Попътен вятър и на добър час!“, пожела на абсолвентите от името на ректорското ръководство на Тракийски университет проф. Нели Грозева, зам. ректор по учебната дейност.

Директорът на Медицински колеж – проф. Анна Толекова, приветства своите възпитаници с думите: „Скъпи випускници, гордея се с Вас и Вашите успехи! Помнете – животът е за смелите, можещите и знаещите. По пътя ще имате успехи, но и поражения – важното е да се изправите и да продължите напред. Работете, влагайте всичките си умения и цялото си сърце в своята работа и най-вече - правете добро!“

С титлата „отличник на випуска“ тази година се окичи Деница Хаджиева, която се дипломира по специалността „Рехабилитатор“ с успех отличен 5.93 и бе удостоена със специални грамота и награда от Медицински колеж. Сред изявените абсолвенти, удостоени със специални грамоти, се наредиха още първенците на всяка от специалностите: Илиана Чаушева, която придобива бакалавърска степен „Рехабилитатор“ с успех отличен 5.90, Галина Тодорова и Доника Добрева, дипломирани като „Медицински лаборанти“ с успех отличен 5.69 и както и гериатричния специалист Десислава Добрева, завършила с успех мн. добър 5,25.

Д-р Яна Кашилска, управител на ДКЦ 5, гр. Пловдив специално поздрави целия преподавателски екип с думите, че за тяхното лечебно заведение е удоволствие да си партнира с колежа, защото в Тракийския университет се подготвят най-добрите медицински специалисти.
В края на церемонията 50 академични шапки полетяха в небето, символизиращи полетът на мечтите и високите цели, които младите медицински специалисти ще преследват в своя професионален път.

Коментари към новината

Още новини от Образование