Новини от област Стара Загора и България

Вежди Рашидов откри 48-ото НС, призова за мъдрост

2919 19/10/2022 09:26 Политика Власт
Вежди Рашидов откри 48-ото НС, призова за мъдрост
Divident.€U Divident.€U

Съгласно чл. 76 от Конституцията на Република България първото заседание на Народното събрание откри най-възрастния присъстващ народен представител. В 48-ото Народно събрание това е Вежди Рашидов.
Народните представители положиха клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.
В пленарната зала прозвуча химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Мъдростта се ражда в паметта, а тя е изградена от спомени. Най-добрият пророк на бъдещето е един. През всичките години променихме страната си, променяхме правила, градихме основи. Издигахме едни, сваляхме други и така дума по дума съградихме живота си. Много хора допринесоха за това. Едни помним, но други много не познаваме. Допуснахме грешки и преживяхме немалко несгоди", каза в слвото си Рашидов.

"Сега стоим всички заедно след поредната тежка кампания. Едни чегъртани, други обидени, трети забравени, четвърти обругавани, пети анатемосвани. И пак се чудим как, защо, накъде. През последните месеци се потопихме в реки от речи, опорки, заклинания и стремеж да докажем правотата си. Затова ви моля, колеги, мислете.

Най-лесният път е агресията и отрицанието, но агресията ражда само агресия. Така докога? Знам също, че потънали в кризи и ежедневни проблеми често губим посоката си", добави той, като завърши с думите: На добър час и нека Бог да пази България.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика